+90 (216) 459 6110
bilgi@aem.com.tr
|
Dil / Language

Türkçe

English

Logo
  • Ana Sayfa
  • Kurumsal
    • Hakkında
    • İnsan Kaynakları
      • İş İlanı
      • Staj
    • Müşteri İlişkileri
  • Faaliyet Alanları
    • Çevre Laboratuvarı
      • Arıtma Çamuru Analizi
      • Atık Analizi
      • Atık Su Analizi
      • Atık Yağ Analizi
      • Baca Gazı Ölçümü
      • Balast Suyu Analizi
      • Balık Çiftlikleri Analizi
      • Biyota Analizi
      • Debi Ölçümü
      • Deniz Suyu Analizi
      • Gürültü Ölçümü
      • Hava Kalitesi Modellemesi
      • Hava Kalitesi Ölçümü
      • Mikrobiyoloji Analizi
      • Numune Alma İşlemleri
      • Sediment Analizi
      • Su Analizi
      • Titreşim Ölçümü
      • Toprak Analizi
      İSG Laboratuvarı
      • Asbest Analizi
      • İçme Kullanma Suyu Analizi
      • İş Hijyeni Ölçümleri
      • Periyodik Kontrol
      Sağlık Laboratuvarı
      • Havuz Suyu Analizi
      • Legionella Analizi
  • Belgeler
  • Paylaşım Bulutu
  • İletişim
  • Ana Sayfa
  • Kurumsal
    • Belgeler
    • Hakkında
    • Müşteri İlişkileri
    • İnsan Kaynakları
      • Staj
      • İş İlanı
  • Faaliyet Alanları
    • Çevre Laboratuvarı
      • Arıtma Çamuru Analizi
      • Atık Analizi
      • Atık Su Analizi
      • Atık Yağ Analizi
      • Baca Gazı Ölçümü
      • Balast Suyu Analizi
      • Balık Çiftlikleri Analizi
      • Biyota Analizi
      • Debi Ölçümü
      • Deniz Suyu Analizi
      • Gürültü Ölçümü
      • Hava Kalitesi Modellemesi
      • Hava Kalitesi Ölçümü
      • Mikrobiyoloji Analizi
      • Numune Alma İşlemleri
      • Sediment Analizi
      • Su Analizi
      • Titreşim Ölçümü
      • Toprak Analizi
    • İSG Laboratuvarı
      • Asbest Analizi
      • İçme Kullanma Suyu Analizi
      • İş Hijyeni Ölçümleri
      • Periyodik Kontrol
    • Sağlık Laboratuvarı
      • Havuz Suyu Analizi
      • Legionella Analizi
  • Paylaşım Bulutu
  • İletişim

Vibrio Cholerae Analizi

Paylaşım : 2 yıl önce
Vibrio Cholerae Analizi

Vibrio cholerae, gram negatif, virgül şeklinde, fakültatif anaerob bir bakteri çeşididir. Yüzey sularında en çok bulunan bakteriler arasındadır. Bakteriler tuzlu sularda yaşarlar. Yengeçlerin, karideslerin ve kabuklu deniz hayvanlarının kabuklarına bağlanırlar. Deniz hayvanlarının tüketimi nedeniyle oluşan kolera adı verilen öldürücü bir hastalığa sebep olurlar.

Vibrio choleare Nedir?

Tropik bölgelerde daha sık görülmekle birlikte kirli sular veya bu sulardan elde edilen kabuklu deniz ürünleri ve balıklar riskli gıdalar grubunda yer alır. Bu enfeksiyon, su kaynaklarının da enfekte olmasına neden olur. Vibrio cholerae, çok düşük derecelerde dahi canlı kalabilir. Dondurulmuş gıdalarda bulunan bu bakteri türü, çözüldüğünde tekrar üremeye başlar. Mide ve bağırsakta hızlı bir şekilde çoğalabilir.

Vibrio cholerae, kolera olarak tanımlanan hastalığa sebep olur. Kolera, kirli içme suyu ve düşük kaynak ortamlarda bulaşan ve yaşamı tehdit eden başlangıçta bol sulu ishalle seyreden bir bağırsak enfeksiyonudur.

Düşük seviyede hijyenik işletme ve bölgelerde sıklıkla oluşan enfeksiyon, bölgedeki su kaynakları enfekte eder. Bu bölgelerdeki kara sularından toplanan kabuklu deniz hayvanların çiğ ya da yarı pişmiş olarak tüketilmesi hastalığa sebep olmaktadır.

Bölge su ve atık sularının temiz bulunması, gıda işletme tesislerinde hijyen kurallarına uyulması oldukça önemlidir. diğer bazı bakteri, virüs ve kimyasal maddeleri vücutta depolama özelliğine sahip olmaları sebebiyle atık suların karıştığı bölgelerdeki atık ve deniz sularının incelenmesi önemlidir.

Vibrio cholerae Analizi

Vibrio cholerae, tespiti için mikrobiyolojik analizi yapılması gerekir. Balast sularında da Vibrio cholerae analizi istenmektedir.

25 mL veya 25 gr numune birincil zenginleştirme için 225 mL’lik zenginleştirme sıvısına (ASPW) ekilir ve 41,5±1°C ya da 37±1 °C’de 6±1 saat inkübe edilir. Daha sonra ikinci zenginleştirme için buradan 1 mL alınarak 10 mL ASPW ekilir ve 41,5±1 °C’de inkübe edilir. Daha sonra buradan TCBS agar ve ikincil seçici bir besi yerine ekim yapılır. Daha sonra oluşan koloniler alınarak biyokimyasal testler yapılarak doğrulama yapılır. Böylece doğrulama sonunda Vibrio cholerae tespit edilmiş olur.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetkilendirilen laboratuvarların raporları geçerli sayılmaktadır. AEM Laboratuvarı; teknik olanakları, uzman kadrosu ve kaliteli hizmet anlayışı ile mikrobiyoloji analizi konusunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından yetkili, TÜRKAK’tan akredite bir kuruluş olarak hizmet sunmaktadır.

https://www.aem.com.tr/

Önceki yazı
Mikrobiyoloji Laboratuvar Koşulları
Sonraki yazı
Laboratuvar Sektöründe Çevre Mühendisi Çalışma Alanları
Çevre Laboratuvarı
  • Arıtma Çamuru Analizi
  • Atık Analizi
  • Atık Su Analizi
  • Atık Yağ Analizi
  • Baca Gazı Ölçümü
  • Balast Suyu Analizi
  • Balık Çiftlikleri Analizi
  • Biyota Analizi
  • Debi Ölçümü
  • Deniz Suyu Analizi
  • Gürültü Ölçümü
  • Hava Kalitesi Modellemesi
  • Hava Kalitesi Ölçümü
  • Mikrobiyoloji Analizi
  • Numune Alma İşlemleri
  • Sediment Analizi
  • Su Analizi
  • Titreşim Ölçümü
  • Toprak Analizi
İSG Laboratuvarı
  • Asbest Analizi
  • İçme Kullanma Suyu Analizi
  • İş Hijyeni Ölçümleri
  • Periyodik Kontrol
Sağlık Laboratuvarı
  • Havuz Suyu Analizi
  • Legionella Analizi

Blog İletişim Formu

Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
Fill out this field
Fill out this field
18 - 11 = ?
Enter the equation result to proceed

bilgi@aem.com.tr

0 (543) 814 62 30

AEM Laboratuvarı

Çevre, iş sağlığı ve güvenliği, sağlık başlıklarında laboratuvar hizmeti veren AEM Laboratuvarı resmi internet sitesidir.

Çalışma Saatleri

Pazartesi <> Cuma
08:00 <> 12:00 | 13:00 <> 18:00

Sosyal Medya

LinkedIn
X
YouTube
Instagram
Facebook

Paylaşım Bulutu

Mineral Yağ Buharı Nedir? Mineral Yağ Buharı Ölçümü Nasıl Yapılır?

28 Nis, 11:50

Krom +6 Nedir? Krom +6 Analizi Nasıl Yapılır?

11 Nis, 09:32

KGS3 (Üçüncü Seviye Kalite Güvence Sistemi) Ölçümü Nasıl Yapılır?

14 Şub, 14:07

Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri (SEÖS) Nedir?

5 Şub, 14:33

Müzik Yayın İzin Belgesi Nasıl Alınır? Müzik Yayın İzin Belgesi Ücretleri (2025)

6 Oca, 08:31

İletişim

bilgi@aem.com.tr
+90 (216) 459 6110
+90 (216) 441 4050
Bağlarbaşı Mah. Feyzullah Cad. No: 119 Maltepe / İSTANBUL

AEM Laboratuvarı © 2006-2024

  • Hakkında
  • Gizlilik Politikası ve Çerezler
  • KVKK Aydınlatma Metni
  • Kariyer
  • İletişim
Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.Kabul EtDetaylı Bilgi